UniSZA   Telegram   Ikuti Kami

Fungsi Unit Kaunseling

1. Melahirkan mahasiswa/i yang proaktif, berilmu pengetahuan dan berakhlak cemerlang.
  2. Menjana siswa-siswi yang berketrampilan serta berinovasi.
  3. Membentuk kesihatan mental dan hubungan yang positif di kalangan siswa dan siswi.
  4. Membentuk mahasiswa/i yang berpotensi cemerlang selaras dengan aspirasi dan kehendak agama, bangsa dan negara
  5. Urusetia yang bekerjasama dengan agensi luar dalam penyebaran maklumat mengenai peluang akademik
  6. Menggalakkan mahasiswa/i meneroka kebolehan diri bagi mengembangkan potensi diri.
  7. Menyediakan perkhidmatan berbentuk ‘Development’ melalui aktiviti seminar, bengkel dan kursus bagi membentuk jati diri kepimpinan di kalangan mahasiswa/i.
  8. Melahirkan mahasiswa/i yang mantap dan berkarisma dalam menempuh arus kehidupan
  9. Membentuk graduan profesional yang mempunyai pertumbuhan diri seimbang dari segi fizikal dan mental.