• PROFIL

Perutusan Pengarah

dr nik web

Assalamualaikum w.b.t. dan Selamat Sejahtera

Alhamdulillah, pertama sekali marilah sama-sama kita panjatkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T. kerana mengurniakan nafas baru ke arah merealisasikan hasrat universiti dan warga UniSZA khasnya untuk mempunyai sebuah hospital pengajar yang moden dan bertaraf global. Saya juga ingin merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada pengunjung laman web yang dihormati kerana melayari laman rasmi Pusat Pembangunan Hospital Universiti (PPHU), Universiti Sultan Zainal Abidin.

Sebagai pusat pengurusan pembangunan dan koordinasi pembinaan HPUniSZA, adalah menjadi hasrat kami untuk menjadi organisasi yang efisyen dan efektif untuk membantu UniSZA dalam menyampaikan maklumat status perkembangan pembinaan HPUniSZA yang terkini. Justeru itu, kami memerlukan cadangan dan sokongan semua pihak bagi pembinaan hospital pengajar yang terbaik kepada komuniti UniSZA bahkan juga kepada seluruh warga Terengganu. Jadikanlah laman web ini sebagai medium pilihan terbaik untuk mendapatkan maklumat pelbagai aktiviti serta perkembangan HPUniSZA.

Pihak kami mengucapkan terima kasih kepada mantan Naib Canselor UniSZA, Y. Bhg. Prof. Dato' Dr. Ahmad Zubaidi bin Abdul Latif serta pihak Pengurusan UniSZA kerana telah mentransformasikan penubuhan PPHU. Semoga perkhidmatan yang diberikan mampu merelialisasikan hasrat dan harapan seluruh warga UniSZA terutamanya para pelajar dan staf UniSZA supaya dapat memiliki sebuah hospital pengajar yang moden, patuh syariah dan menjadi tanda aras yang terbaik bagi melahirkan modal insan yang cemerlang dunia dan akhirat. Ucapan penghargaan dan terima kasih juga kepada Naib Canselor, Y. Bhg. Prof. Dato' Dr. Hassan Basri bin Awang Mat Dahan serta ahli Pengurusan UniSZA merangkap ahli Lembaga Pengarah Pembangunan HPUniSZA yang mengambil cakna dengan kemajuan pembinaan HPUniSZA. Semoga hasrat murni warga UniSZA untuk memiliki sebuah hospital pengajar dapat direalisasikan dengan jayanya untuk melatih dan melahirkan graduan yang holistik, berketrampilan dan berkemahiran tinggi serta dapat mencurahkan khidmat kepakaran perubatan dan kesihatan kepada semua golongan masyarakat tanpa mengira status sosioekonomi, agama dan bangsa.

Sekian, Wassalamualaikum w.b.t.

" BERKHIDMAT UNTUK NEGARA "

" ILMU DAN AKHLAK "

DR. NIK AHMAD SHAIFFUDIN BIN NIK HIM