Pertandingan IIDEL

PERTANDINGAN INVENTION, INNOVATION & DESIGN ON E-LEARNING (IIDEL)

OBJEKTIF
• Membudayakan inovasi PdP di kalangan staf akademik UniSZA melalui pertandingan inovasi PdP;
• Menyediakan ruang kolaborasi dan peluang kerjasama sesama staf akademik yang merentas disiplin ilmu dalam meningkatkan kualiti inovasi PdP;
• Mengenalpasti dan mengiktiraf inovasi PdP serta staf akademik yang berkelayakan untuk mewakili Universiti ke pertandingan di peringkat kebangsaan atau antarabangsa.

SYARAT-SYARAT

• Pertandingan IIDEL adalah TERBUKA kepada semua institusi yang terdiri daripada pensyarah/staf/pelajar
  • Penyertaan boleh secara individu dan berkumpulan
  • Gabungan antara pensyarah/guru, staf dan pelajar adalah amat digalakkan.
  • Produk atau inovasi mesti berkaitan dengan e-Pembelajaran atau teknologi pembelajaran (cth., video, perisian kursus, laman web, ruang dan persekitaran pembelajaran, sistem dan lain-lain)
  • Peserta dibenarkan menghantar lebih daripada satu penyertaan. Walau bagaimanapun, bayaran akan dikenakan untuk setiap penyertaan.
  • Setiap penyertaan hendaklah menghantar borang penyertaan yang lengkap dengan abstrak dan bukti pembayaran melalui pautan Pendaftaran.
  • Sila sediakan penyertaan anda menggunakan templat poster yang disediakan di menu muat turun.
  • Cetakan poster IIDEL adalah saiz Potret A1: 594 x 841 mm / 23.4 x 33.1 inci (width x height). Hantarkan poster anda di https://tinyurl.com/iidel2023poster sebelum atau pada 13 Ogos 2023.
  • Pihak penganjur berhak menolak sebarang permohonan penyertaan yang telah dihantar sekiranya terdapat pemalsuan maklumat.

PENILAIAN

• Penilaian produk atau inovasi produk akan dibuat oleh hakim berpengalaman, dipilih oleh penganjur.
  • Para peserta hendaklah mempamerkan dan mempamerkan inovasi mereka di hadapan panel hakim semasa sesi penghakiman.
  • Peruntukan masa untuk pembentangan dan soal jawab ialah 10 minit.
  • Keputusan juri adalah muktamad. Seberang rayuan tidak akan dilayan.

PEMARKAHAN

• Original dan kreativiti
  • Nilai tambah kepada proses pengajaran dan pembelajaran,
  • Kebergunaan dan kepraktisan,
  • Bukti (e.g., gambar, artikel akhbar, jurnal dan lain-lain,.)
  • Potensi/pengiktirafan komersial (jika ada) - Pilihan
  • Pembentangan

HADIAH
Pemenang akan diberikan sijil dan medal bagi penyertaan terbaik.

s l300

* Semua peserta layak mendapat sijil penyertaan.