KUALA NERUS – Untuk makluman mahasiswa dan mahasiswi baharu Ijazah Sarjana Muda UniSZA adalah digalakkan membuat bayaran penuh bagi pendaftaran.

Kadar yuran yang dikenakan adalah merangkumi keseluruhan yuran semester 1 termasuk yuran asrama, yuran pengajian, yuran pendaftaran dan lain-lain.

Sekiranya mahasiswa/i menghadapi masalah kewangan, mahasiswa/i boleh membuat bayaran secara beransur-ansur. Walau bagaimanapun, mahasiswa/i perlu menjelaskan keseluruhan bayaran seminggu selepas tarikh pendaftaran.

Selepas tarikh tersebut, bagi pelajar yang masih lagi tidak berkemampuan dari segi kewangan akan dirujuk ke bahagian HEPA untuk penilaian seterusnya.

Kaedah pembayaran adalah melalui JomPAY secara internet banking atau JomPAY melalui ATM dimana-mana bank kecuali ATM BSN sahaja.

Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi Pusat Pengurusan Kecemerlangan Akademik dan Pengantarabangsaan atau Pejabat Bendahari di talian 09-6687760/ 7917/ 7613.

Sekian, terima kasih.

PROF. DATO’ DR. HASSAN BASRI BIN AWANG MAT DAHAN