University Sultan Zainal Abidin Campuses

Universiti Sultan Zainal Abidin, UniSZA (Previously known as University Darul Iman) has of three campuses;

• Gong Badak Campus (Kuala Nerus)
  • Medical Campus (Kuala Terengganu)
  • Besut Campus (Besut)

GONG BADAK CAMPUS

Kampus Gong Badak
Gong Badak
21300 Kuala Nerus

Tel    : 09-668 8888
Fax : 09-666 2566

KGB

MEDICAL CAMPUS

Kampus Kota
Jalan Sultan Mahmud
20400 Kuala Terengganu

Tel    : 09-668 8888
Fax   : 09-622 1707

KP

BESUT CAMPUS

Kampus Tembila
22200 Besut

Tel    : 09-668 8888

KT

Universiti Sultan Zainal Abidin Kampus Gong Badak memfokuskan kepada pengajaran dan penyelidikan ilmu-ilmu Islam yang diharmonikan dengan ilmu-ilmu konvensional. Manakala Universiti Sultan Zainal Abidin Kampus Perubatan menawarkan program dalam bidang Kesihatan Bersekutu dan Universiti Sultan Zainal Abidin Kampus Besut pula akan dibangunkan dengan 'niche' dalam bidang pertanian seperti bio-teknologi pertanian dan lain-lain kursus yang berkaitan. Kursus-kursus yang ditawarkan ditiga kampus berkenaan tidak akan bertindih dan mempunyai pengkhususan bidangnya tersendiri. Kursus-kursus yang ditawarkan di ketiga-tiga kampus di atas tidak akan bertindih dan masing-masing akan mempunyai kepakaran tersendiri.