UniSZA ANJUR PROGRAM GAZA UNTUK KOMUNITI

KUALA NERUS: Lebih 100 pelajar dan masyarakat setempat hadir ke Program Cakna Gaza yang diadakan di Pusat Islam Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA)

Program anjuran Kelab HUMANE UniSZA itu bertujuan untuk menyampaikan informasi terkini kepada komuniti dan warga UniSZA keadaan semasa di Gaza, Palestin.

Selain itu, turut diadakan sesi perkongsian misi kemanusiaan Freedom Flotilla Coalition oleh Pensyarah Fakulti Undang-Undang & Hubungan Antarabangsa (FUHA) UniSZA, Prof. Madya. Dr Afandi Salleh dan Pensyarah Fakulti Perniagaan & Perakaunan (Universiti Malaya), Prof. Dr. Nazari Ismail.

Program yang berlangsung selama satu hari itu turut merapatkan ukhuwah dan kerjasama antara semua peringkat warga UniSZA dan komuniti.