200 KAKITANGAN WANITA UniSZA HADIR SEMINAR KEIBUBAPAAN

Kuala Nerus: Seramai 200 kakitangan wanita Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) menghadiri Seminar Motivasi Keibubapaan yang disampaikan oleh isteri kepada Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti (LPU) iaitu Datin Noridah Yangman.

Seminar yang merupakan cetusan idea Briged Jeneral Prof. Emeritus Datuk Dr. Kamaruddin Hussain itu adalah sempena meraikan kaum wanita dan memberikan penghargaan serta pengiktirafan kepada semua wanita khususnya di UniSZA.

Seminar itu juga bertujuan untuk mewujudkan satu wadah bagi semua kaum wanita terutama di UniSZA untuk memperolehi ilmu pengetahuan dan perkongsian berkenaan isu-isu terdekat dan siginifikan dengan wanita dan kaum ibu.

Selain itu, itu memberi kesedaran kepada semua bawah pentingnya wanita dalam menjadi tulang belakang kepada pembangunan keluarga, bangsa dan negara.

Seminar anjuran Pusat Komunikasi Korporat (PKK) itu bermula pada jam 9 pagi dan berakhir pada jam 1 petang.

CetakE-mel