Terkini

Print

Karnival Pengajian Tinggi Negara 2014

Written by Pentadbir.

 

Kuala Terengganu - Karnival Pengajian Tinggi Negara adalah program tahunan Kementerian Pendidikan Malaysia dengan tagline “JOM MASUK U”.Karnival Pengajian Tinggi Negara – Jom Masuk U ini disasarkan menjadi Pusat Sehenti mendapatkan maklumat mengenai peluang pendidikan tinggi, akreditasi dan pembiayaan. Mereka yang mendapat manfaat adalah lepasan SPM dan setaraf serta STPM dan setaraf di peringkat pengajian program Asasi, Diploma, Ijazah Pertama termasuk Sijil dan Diploma Kemahiran Malaysia

Karnival Pengajian Tinggi Negara ( KPTN )bagi tahun 2014 yang dianjurkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia telah bermula pada 28 – 29 Mac 2014 bertempat di Universiti Malaysia Terengganu . Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Menteri Pendidikan II Dato’ Seri Idris bin Jusoh yang diadakan di Dewan Sultan Mizan, Universiti Malaysia Terengganu pada 29 Mac 2014 bagi Zon 1. Zon bagi KPTN 2014 seperti berikut :

ZON

TARIKH

LOKASI

1

28 – 29 Mac

UMT ( Majlis Perasmian )

2

5 – 6 Apr

                 

( UNIMAS )Sarawak

3

( UPM ) Kuala Lumpur

4

12 – 13 Apr

( UMS ) Universiti Malaysia Sabah

5

( UNIMAP ) Perlis

6

16 - 17 Ogos

( Politeknik Ibrahim Sultan ) Johor

 

 

 

 

 

 

 

Pameran Jom Masuk U ini akan memberi peluang pengunjung mengemukakan pertanyaan kepada wakil universiti dan kolej bagi memastikan masing-masing membuat pilihan tepat program pengajian yang bakal diikuti.

 

jomu1 jomu2 jomu3 jomu4

Pautan Pantas